Jump to main content

Cz | En | De | Ru | Pl | Bg | Ro | Es | Fr | Sk | Hu | Sr

Filamos – tehnică pentru construcţii şi industria minieră

 
Maşina de torcretare SSB 02.1 DUO Pompe de injecţie şi pompe de tencuit C 50 STANDARD Pompe de injecţie şi pompe de tencuit CM 20 COM-F

Maşina de torcretat SSB 05

Domeniul de utilizare

Maşina de torcretat din seria SSB 05 e destinată aplicării betonului şi amestecurilor de beton refractar pa cale aşa zis uscată. Această maşina funcţionează pe principiul unui tambur (rotor) de dozare continuă. Maşina de torcretat SSB 05 teoretic atinge un randament  de 0,5 – 3 m3/oră şi e destinată lucrului cu volum mic.

Sunteţi cointeresaţi de oferta de maşini vă recomandăm să îndepliniţi formularul de comandă.

Printre principalele domenii de folosire a maşinii aparţine şi aplicarea amestecurilor de beton refractar care e folosit de obicei  la turnătorii, pentru căptuşirea cuptoarelor de oţelărie, a oalele de turnare, cazanelor, bateriilor de cocsificare, în industria matalurgică, chimică si în industria sticlei. Se mai foloseşte totodată şi la sanarea construcţiilor de beton (de exemplu la drumuri şi poduri de cale ferată, pereţilor de consolidare, turnurilor de răcire, rezervoarelor de apă, staţiilor de epurare a apelor uzate, ş.a.m.d.), la construcţii şi la reconstruirea clădirilor, la întărirea de pante sau la armarea arcurilor, tunelelor şi coloctoarelor.

Modele fabricate

Maşina de torcretat SSB 05 este soluţionată cu un motor electric cu rotaţii simple şi cu variator care permite o reglare continuă a puterii. Standard este dotată cu ungere centrală, care asigură ungerea automată a tuturor suprafeţelor de frecare.

După caracterul amestecurilor de beton folosite se poate alege între tambur cu dozare mic şi mare. Tamburul mic de dozare este potrivit de obicei pentru aplicarea amestecurilor  fine, uscate şi grele(benon refracrar, amestecuri prefabricate fine).

Model Tipul de acţionare Reglarea puterii
SSB 05 COM-V motor electric cu rotaţii simple continuă – variator

Principiul de funcţionare

Maşina de torcretat din seria SSB 05 funcţionează pe principiul transportului pneumatic a amestecurilor de beton.

Amestecul uscat destinat aplicării sau transportului, se răstoarnă în gura de alimentare a maşinii şi este completat continuu de către cilindrul tamburului de dozare continuă aflat sub gura de alimentare. Pentru transportarea mai uşoară a amestecului la tamburul de dozare, gura de alimentare este prevăzută cu un vibrator şi o instalaţie de epurare. Prin mişcarea de rotaţie a tamburului de dozare, amestecul este deplasat cu 180º în sensul accesului superior de aer comprimat, prin care este suflat din diferiţii cilindri ai tamburului de dozare spre furtunurile de transport. La trecerea amestecului în furtunurile de transport, la fluxul de amestec ajunge aerul comprimat din partea inferioară, care ajută la curgerea continuă a fluxului de amestec în furtunuri. La capătul lor este montată duza de injecţie, în care este adusă în acelaşi timp şi apa de amestec şi aici are loc umectarea amestecului transportat. Umiditatea necesară a amestecului aplicat este reglată cu ajutorul unui robinet de aducţie.

Puterea maşinii este reglată de un variator mecanic.

Date tehnice

Parametru
Volum tambur [l] 1,9 3,9 6,9
Debit teoretic *) [m3/h] 0,25 – 1,5 0,5 – 3,0 0,9 – 5,4
Consum de aer **)
– distanţă de transport 40 m [m3/min]
3 – 5
Presiune max. a aerului [MPa] 0,5 – 0,6
Putere motor electric [kW] 3
Cuplare la reţeaua electrică 3 × PEN 400 V
Diametru furtun de transport [mm] DN 25/32/40
Granulaţia max. a materialului transportat [mm] 8 (DN 25/DN 32); 16 (DN 40)
Umiditate max.material [%] 6
Distanţă de transport-orizontal [m] max. 300
Distanţă de transport-vertical [m] max. 100
Furtun de apă [mm] DN 20
Presiunea min. a apei la duză [MPa] 0,3
Parametru SSB 05
Lungime [mm] 1360
Lăţime [mm] 740
Inălţime [mm] 1220
Greutate (fără accesorii) [kg] 560

*) Este vorba despre valori teoretice. Debitul real depinde de compoziţia amestecului transportat, de puterea sursei de aer comprimat, de distanţa de transport şi de diametrul furtunurilor de transport.

**) Datele despre consumul de aer sunt doar valori aproximative şi depind de puterea momentană a maşinii, de distanţa de transport şi de diametrul furtunurilor de transport.

Avantaje

  • funcţionare perfectă la transportarea amestecurilor de beton grele, uscate şi fine (benon refracrar, amestecuri prefabricate fine)
  • fiabilitate îndelungată a pieselor de uzură (garnituri şi plăcuţe de frecare) datorită utilizării ungerii centralizate
  • reglare continuă a puterii
  • cheltuieli de funcţionare scăzute
  • deservire şi mentenanţă uşoară a maşinii
  • construcţie robustă care înlesneşte munca în condiţii dificile

Galerie foto